Tipuri de lentile

Lentile monofocale

Lentilele standard și lentilele de comandă RX produse cu tehnologie de mare precizie, disponibile într-un domeniu de fabricație mare și posibil pentru toate materialele și indicii de refracție. Astfel este posibil să îmbunătățim lentilele cu straturi protectoare și tratamente de calitate, oferind astfel produse de comandă specială de cea mai bună calitate. Ochelarii cu lentile monofocale, sunt de obicei folosiți de presbiți, miopi, sau de cei cu astigmatism, pentru a îi ajuta să vadă la aproape sau la distanță. De asemenea pot fi folosiți și pentru alte activități zilnice, cum ar fi cititul, lucrul la computer sau condus.

Lentilele monofocale Relax Opensense sunt lentile monofocale sferice și atorice, produse cu tehnologia Free-Form, ceea ce asigură precizie înaltă lentilelor și minimizează aberațiile astigmatice, îmbunătățind acuitatea vizuală în periferia lentilelor. Lentilele Relax Opensense sunt lentile pentru uz general, caracterizate de claritatea excelentă a detaliilor, percepție clară a culorilor și contrastului. Sunt construite în special pentru utilizatorii sensibili, care au dificultăți în a se acomoda cu noii ochelari. Adaptarea cu aceste lentile este rapidă și ușoară. Lentilele Relax Opensense pot fi personalizate complet, conform prescripției fiecărui client, și în conformitate cu parametrii individuali de purtare.
Anumiți parametrii individuali de purtare, implică recalcularea datelor în softul de prelucrare a lentilelor, ceea ce duce la o anumită corecție a puterii măsurată pe lentile raportată la prescripția inițială. Astfel, puterea compensată va fi specificată pe plicul lentilelor sub denumirea de Corrected Power.

Lentile monofocale cu aditie

Relax Reading Digital
Lentilele Relax Reading Digital sunt lentile monofocale sferice și atorice, produse cu tehnologia Free-Form, ceea ce asigură precizie înaltă lentilelor și minimizează aberațiile astigmatice, îmbunătățind acuitatea vizuală în periferia lentilelor. Designul optimizat al lentilelor Relax Reading Digital este îmbunătățit în zona de citit cu cele trei adiții disponibile: 0,50 / 0,75 / 1.00 ( valoarea adiției trebuie menționată atunci când comandați lentilele). Datorită optimizării lentilelor, trecerea de la un câmp la celălalt este insesizabilă, focalizarea este rapidă iar efortul de acomodare este redus la minim.

Lentilele Relax Reading Digital sunt recomandate oamenilor care au probleme de oboseală oculară, asociată cu folosirea dispozitivelor digitale. Sunt ideale și purtătorilor de ochelari aflați în pragul presbiopei sau în strategiile de control a creșterii miopiei. Aceste lentile asigură o vedere relaxată și o poziție naturală a corpului și gâtului de-a lungul zilei. Pentru a obține efectul benefic maxim al acestor lentile, este necesară asigurarea unei înălțimi minime de montaj de 19 mm, deci înălțimea ramei este un criteriu important de care trebuie sa țineți cont.

Lentile Multifocale

 • Bifocale
 • Progresive
 • Degresive
 • Indoor

Bifocale
Lentilele sunt destinate în principal corecției presbiopei, dar sunt extrem de eficiente și pentru utilizatorii mai tineri, cum ar fi în cazul copiiilor miopi, în strategiile de control a progresiei miopiei. Lentilele sunt destinate doar pentru corecția la distanță și aproape, fiind caracterizate de o adaptare ușoară, intuitivă, într-un timp scurt. Lentilele bifocale sunt disponibile cu două dimensiuni ale lungimii pastilei pentru citit. Cele standard au lungimea pastilei de 28 mm și oferă un câmp vizual mai larg pentru citit, iar pastila de 25 mm este potrivită pentru montarea în rame mai mici. Se pot produce atât din sticlă organică cât și din sticlă minerală, clară sau fotocromatică, inclusiv cu filtru pentru lumina albastră.

Progresive
Lentilele progresive Individual, sunt lentile destinate purtătorilor ce își doresc cele mai bune performanțe optice de la lentilele lor. Lentilele progresive Individual sunt personalizate pentru a întâmpina nevoile vizuale specifice ale fiecărui purtător. Aceste lentile sunt caracterizate de trei factori: câmp vizual optimizat, design complet personalizat stilului de viață și de muncă al purtătorului și aspect estetic ideal al lentilelor, indiferent de indicele de refracție. Datorită integrării unui număr mare de parametrii în faza de pregătire, a designului și producției lentilelor, aceste lentile sunt construite cu cel mai mare nivel de personalizare. Lentilele progresive Individual sunt special create pentru a muta aberațiile în zonele pe care ochii nu le folosesc, pentru a obține optimizarea și un câmp vizual perfect clar.Datorită acestei poziționări a aberațiilor, s-a putut obține un câmp vizual mult mai larg decât în cazul lentilelor progresive Free-Form standard. Lentilele progresive Individual sunt create folosind algoritmi superiori de calcul, luând în considerare date exacte despre rama de ochelari și modul în care este purtată cu scopul de a obține cea mai bună acuitate vizuală pe toate direcțiile privirii și o optimizare ideală a grosimii lentilelor, aceste lentile fiind tehnologic, cele mai subțiri lentile progresive din gama MR LENSES. Tehnologia lentilelor Individual ține cont de nevoile reale ale purtătorului din timpul purtării, tipul activităților, tuturor parametrilor ramei de ochelari și poziției de purtare, precum și a posturii corporale. De aceea, designul lentilelor progresive Individual este adaptat purtătorului său.

Degresive
Asigură o vedere bună la birou, și o poziție naturală a capului în timpul lucrului la calculator. Lentilele Degresive Office sunt potrivite pentru purtătorii care petrec timp îndelungat lucrând la interior. Acestea oferă corecție completă pentru vederea de aproape, cu un câmp vizual larg la vederea intermediară, dar cu un câmp limitat pentru vederea la distanță. Aceste lentile sunt confortabile și asigură o vedere clară și o acuitate vizuală optimă pentru lucrul la birou, calculator sau ecrane digitale, permițând lucrul într-o poziție dreaptă a capului purtătorului. Lentilele Office asigură un câmp vizual larg pentru vederea la aproape, oferind maximul de confort în timpul cititului. Pentru a comanda aceste lentile trebuie menționate dioptriile pentru vederea de aproape și să alegeți degresia puterii (DP). Astfel veți obține distanța până la care aceste lentile oferă oferă vedere clară. Detalii în tabelul cu valorile degresiilor.

Indoor
Zonă largă pentru vederea la aproape, utilizarea computerului și pentru activitățile din interior. Indoor HD este un model de lentile progresive potrivite pentru activitățile din interior. Aceste lentile au un câmp vizual larg pentru distanțele mici și oferă maximum de confort pentru spațiul de lucru. Indoor HD sunt recomandate ca și alegere ideală pentru munca de birou, munca manuală, citit și toate activitățile din interior. Indoor HD sunt un tip de lentilă progresivă dezvoltată pentru a crește zona pentru vederea de aproape, păstrând totuși o zonă funcțională și pentru distanțele de până la 4 m. Datorită designului avansat, concentrarea nedorită de aberații este redusă la minim și adaptarea cu aceste lentile progresive este foarte ușoară.

Tipuri de tratamente

Tratamentul BluCoat sau filtrul PC
Lumină naturală a soarelui este o sursă de radiație invizibilă de UV și a spectrului vizibil albastru-violet, radiații ce pot fi și dăunătoare ochilor. Expunerea la componenta dăunătoare a luminii albastre poate cauza simptome cum ar fi stresul vizual, scăderea capacității de concentrare, dureri de cap, vedere în ceață, senzație de uscăciune a ochilor, iritare și efectul de ochi roșii, în unele cazuri, chiar și modificări permanente în cornee și retină. Tratamentul Blu-CoaT este un strat protector special, dezvoltat pentru oamenii care își petrec marea majoritate a timpului în interior și sunt expuși la componenta dăunătoare a luminii albastre de la televizor, monitoare, laptopuri, tablete, smartphone și dispozitive GPS. Însoțit de un tratament antireflex multistrat și filtru UV, toate lentilele Blu-CoaT sunt ideale și pentru activitățile din exterior. Tratamentul Blu-CoaT blochează și respinge componenta dăunătoare a luminii albastre. Transmisia acesteia este scăzută cu 25% în spectrul vizibil, albastru-violet, al luminii, între 400 și 500 nm.

Caracteristici:

 • Tratament de durificare, asigură rezistență la zgâriere.
 • Tratament antireflex, reduce strălucirile nedorite.
 • Tratament anti-static, respinge praful.
 • Tratament super-hidrofobic, respinge apa
 • Filtrează lumina albastră.
 • Tratament ERP, cu 100% protecție uv.


Tratamentul ClarityPlus+
Are proprietăți cu efect super-hidrofobic, antireflex și durificare.Tratamentul MR-ClarityPlus+ are o suprafață moleculară închisă, astfel că nu lasă spațiu pentru ca apa să penetreze spațiile dintre straturile lentilelor, împiedicând eroziunea. Astfel, petele de apă uscată, grăsimile, murdăria și amprentele vor fi și ele mai ușor de îndepărtat de pe suprafața lentilelor, pentru că nu mai au cum să adere puternic la suprafața lentilelor.Tratamentul de durificare prelungește durata de utilizare a lentilelor și este esențial pentru a proteja de zgârieturi suprafața lentilelor. Tratamentul antireflex comprimat, reduce reflexia luminii la 0,2%, astfel că 99,8% din lumină ajunge în ochi.

Caracteristici:

 • Tratament hidrofobic și antireflex, cu transmisie de 99,8%.
 • Murdăria și grăsimile nu mai aderă la suprafața lentilelor.
 • Împiedică acumularea de praf pe lentile și astfel sunt de două ori mai rezistente.
 • Disponibil pe toate materialele și indicii.


Tratamentul Clarity AR
Tratamentul MR-CLARITYAR, cu o formula de înaltă calitate, asigură durabilitate și cel mai mare nivel de protecție împotriva efectului de strălucire și a razelor dăunătoare ale UV. Tratamentul se integrează perfect cu materialul lentilelor și este construit pentru performanță optimă și o vedere clară în orice condiții, fiind recunoscut mondial pentru stabilitate și calitate. Lentilele tratate cu MR-CLARITYAR asigură claritate maximă la condus, lucrul la computer, privitul la TV, sau activitățile în lumina puternică din exterior. Nu trebuie să faceți niciun compromis atunci când folosiți aceste lentile.

Caracteristici:

 • Transparență excelentă a lentilei, reduce reflexiile până la 0,8%.
 • Protejează ochii împotriva reflexiilor de la
 • lumina naturală sau de la dispozitivele digitale.
 • Oferă performanță optimă și vedere clară.
 • Tratament esențial pentru orice material și indice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *